Ahad, 23 Januari 2011

Ibu......

0 comments
Ibu......

Kami berada dekat dengan jantungmu selama 9 purnama,kami dengar degupan jantungmu yg membuatkan kami lena dengan tenang...kerana kami yakin,ibu adalah pelindung kami... Saat kami mendengar desiran darah ibu mengalir,kami tahu ibu ada utk melindungi kami..

Ibu.....
Kami berlindung di rahimmu selama 9 bulan,kami selesa walau ia tempat yg sempit...kami masih boleh mengeliat,menendang dan kenangan yg paling indah adalah....kami dapat mendengar suara ibu..“Aku tak mahu anak ini! Dia akan merosakkan namaku! Aku malu!!” kami dengar ibu menjerit. Tetapi kami tidak faham... Apakah maksud ibu?

Ibu....
Di saat kami terlahir ke dunia ini,kami menangis lirih..kami mahu dakapan darimu ibu...kami merasa sejuk sekali....dingin yg menyengat ke tulang kecil kami... Lalu,ibu mengambil kami,tetapi mata ibu tidak memandang wajah kami. Mengapa? Kami di bawa ke sebuah tempat,yg baunya sangat busuk! Tubuh kami menggigil,ibu enggan mendakap kami.... Mengapa? Lalu tubuh kecil kami,ibu balut dengan plastik,ibu letak bersama-sama dgn bahan2 kotor yg busuk itu... Kami tetap menangis..kami lapar,ibu. Dalam tangisan itu,kami memanggil “ibu!ibu!” tetapi kami lihat ibu tidak menoleh.... Ibu terus pergi..... Tinggallah kami dalam sejuk dan lapar. Ke mana ibu pergi? Mengapa ibu tidak memperdulikan tangisan kami? Kami tidak mengerti ibu.....

Comments

0 comments to "Ibu......"

-:My Personality:-

Click to view my Personality Profile page
 

Copyright 2010 All Rights Reserved DevilM@yCry by ナスルン