Ahad, 17 Mei 2009

Reunion KPTM Ipoh

0 comments
1 Mei 2009 merupakan hari cuti sempena hari buruh. Dengan itu aku dan beberapa org terlibat mengadakan satu mini geth bebdk KPTM ipoh. Bila lg nk kmpul blik smue cm dlu. masing masing ade tanggungjwab sendiri. erm... bermula satu episot... hihihi... cam citer drama lak... mula wat pejumpaan kat restoran Pelita kat KLCC tu... lepak jap kat dataran merdeka tetiba ade citer x best lak kita short satu keter.. rosak lak... pastu kene halau dbkl pasal x leh dok lepak kat dataran... so tibala pada pagi yg nak gerak ke PD...ha maleh aku nak citer korng tengok sendiri la gambo die...
click hire..

Isnin, 11 Mei 2009

erm...

1 comments
.."I learned to live many years ago. I learned to love the
journey, not the destination. I learned that it is not a dre
ss rehearsal, and that today is the only guarantee you get. I le
arned to look at all the good in the world...."

The Horsehead Nebula

0 comments
image from Al-Khawarizmi Observatory


The Horsehead Nebula (also known as Barnard 33 in bright nebula IC 434) is a dark nebula in the constellation Orion. The nebula is located just below Alnitak, the star furthest left on Orion's Belt, and is part of the much larger Orion Molecular Cloud Complex. It is approximately 1500 light years from Earth. It is one of the most identifiable nebulae because of the shape of its swirling cloud of dark dust and gases, which is similar to that of a horse's head.

Sabtu, 9 Mei 2009

Hari falak Sedunia... (Kompleks Falak Al-Khawarizmi Melaka)

4 comments

Assalammualaikum... hi semua sorry devilmaycry da lama x update blog nie.. hihihi... devil agak bz sket sejak kebelakangan nie.. hari nie devil da berada di kompleks Falak Al-Khawarizmi, Melaka. bertujuan menyambut Hari Falak Sedunia, agak2 korang la sejak bila lak si devil nie tetiba mula berjinak2 ngan aktiviti falak nie kan.. actually cita2 devil dari kecil dulu nak jd angkasawan malaysia yg pertama tp x berkesampaian... huhuhu... citer tuk ari nie lak devil cam biasa la sibuk ngan menangkap gambar tuk dak2 prostar dok wat aktivity la... hehehe... tp di bantu oleh si kechik ngan si arip yg dok tengah nak belajar nak mengunakan dslr... suke sngat die dok dpat guna dslr... menghabiskan shutle org je keje die...

pe yg menariknye kat kompleks nie? nie aku nak citer sket... Kerajaan Negeri Melaka akan menganjurkan Hari Falak / Astronomi di Kompleks Falak Al-Khawarizmi pada

8,9 dan 10 Mei 2008

Beberapa acara menarik bakal dijalankan di sana. Menurut maklumat yang devil terima, pensyarah terkenal Prof. Madya Dr. Mat Rofa Ismail, dari Jabatan Matematik, UPM akan mengadakan ceramah utama pada pagi Sabtu. Pengalaman rakan devil yg mengikuti syarahan beliau, memang cukup mengkagumkan dari segi pengisian, penyelidikan dan penjelasan.

erm... berbalik la dok citer pasal kat sini dok penat la melayan bebudak prostar and yg lain bergambar.. sambil bergambar kami mempromot la ape tugas sebenar prostar tu sebenarnya... hehehe... si myvi lak sibuk la menjual minyak.. eh silap la bkn jual minyak tapi dok memperkenalkan pe itu prostar sambil memperkenalkan product stop merokok di samping itu mengutip dana untuk prostar dng hasil jualan chocolate Homeopati buatan homeo lab kedah... uish.. hebat2.. sambung kemudia nanti k...

da habis penat semua tu pada petang harinye pulak kami di bari ceramah oleh Dr pengurus kompleks tersebut devil da lupe da nama die.. hehehe... memang menarik la talk yg dia beri...
lepas je sesi tu kami semua biasa la ade sesi bergambar plak kebetulan da pukul 7 ptg memang best la suasana bagi kami photographer tuk snap gambar yg agak indah dan bergitu besar kekuasaan allah pada ketika itu...

-:My Personality:-

Click to view my Personality Profile page
 

Copyright 2010 All Rights Reserved DevilM@yCry by ナスルン