Sabtu, 9 Mei 2009

Hari falak Sedunia... (Kompleks Falak Al-Khawarizmi Melaka)

4 comments

Assalammualaikum... hi semua sorry devilmaycry da lama x update blog nie.. hihihi... devil agak bz sket sejak kebelakangan nie.. hari nie devil da berada di kompleks Falak Al-Khawarizmi, Melaka. bertujuan menyambut Hari Falak Sedunia, agak2 korang la sejak bila lak si devil nie tetiba mula berjinak2 ngan aktiviti falak nie kan.. actually cita2 devil dari kecil dulu nak jd angkasawan malaysia yg pertama tp x berkesampaian... huhuhu... citer tuk ari nie lak devil cam biasa la sibuk ngan menangkap gambar tuk dak2 prostar dok wat aktivity la... hehehe... tp di bantu oleh si kechik ngan si arip yg dok tengah nak belajar nak mengunakan dslr... suke sngat die dok dpat guna dslr... menghabiskan shutle org je keje die...

pe yg menariknye kat kompleks nie? nie aku nak citer sket... Kerajaan Negeri Melaka akan menganjurkan Hari Falak / Astronomi di Kompleks Falak Al-Khawarizmi pada

8,9 dan 10 Mei 2008

Beberapa acara menarik bakal dijalankan di sana. Menurut maklumat yang devil terima, pensyarah terkenal Prof. Madya Dr. Mat Rofa Ismail, dari Jabatan Matematik, UPM akan mengadakan ceramah utama pada pagi Sabtu. Pengalaman rakan devil yg mengikuti syarahan beliau, memang cukup mengkagumkan dari segi pengisian, penyelidikan dan penjelasan.

erm... berbalik la dok citer pasal kat sini dok penat la melayan bebudak prostar and yg lain bergambar.. sambil bergambar kami mempromot la ape tugas sebenar prostar tu sebenarnya... hehehe... si myvi lak sibuk la menjual minyak.. eh silap la bkn jual minyak tapi dok memperkenalkan pe itu prostar sambil memperkenalkan product stop merokok di samping itu mengutip dana untuk prostar dng hasil jualan chocolate Homeopati buatan homeo lab kedah... uish.. hebat2.. sambung kemudia nanti k...

da habis penat semua tu pada petang harinye pulak kami di bari ceramah oleh Dr pengurus kompleks tersebut devil da lupe da nama die.. hehehe... memang menarik la talk yg dia beri...
lepas je sesi tu kami semua biasa la ade sesi bergambar plak kebetulan da pukul 7 ptg memang best la suasana bagi kami photographer tuk snap gambar yg agak indah dan bergitu besar kekuasaan allah pada ketika itu...

Comments

4 comments to "Hari falak Sedunia... (Kompleks Falak Al-Khawarizmi Melaka)"

Siti Di Alam Fantasi berkata...
9 Mei 2009 4:44 PTG

si kecik = paan
si arip = syed arif
si myvi = shah

ada betul??????? ngehngehngehngeh~~~

Kechik berkata...
10 Mei 2009 5:22 PG

hahahaha =D
wei haplod gamba laaa!!
kredit kat aku wakakaka

DevilM@yCry berkata...
10 Mei 2009 5:30 PG

si kechik = fahmi k...
si paan xde kenemengene ini cerita..

Siti Di Alam Fantasi berkata...
10 Mei 2009 7:10 PG

Hmmmm....
Masa bila fahmi jd kecik ek??
hmmm..agk pelik ini soklan...

-:My Personality:-

Click to view my Personality Profile page
 

Copyright 2010 All Rights Reserved DevilM@yCry by ナスルン